Over Koelman Pensioenadvies 2017-12-12T11:38:09+01:00

Over Koelman Pensioenadvies

Rob Koelman

Rob Koelman

Rob Koelman heeft ruim twintig jaar ervaring in de pensioensector. Na zijn actuariële opleiding heeft hij tot 1999 als adviseur en productontwikkelaar bij verschillende pensioenverzekeraars gewerkt. Van 1999 tot 2003 was hij pensioenadviseur en lid van het managementteam (met de portefeuille opleiding en detachering) bij actuarieel adviesbureau Consultas. In 2003 heeft hij Koelman Pensioenadvies opgericht.

Sindsdien werkt hij als onafhankelijk pensioenadviseur (wft-gediplomeerd) en adviseert, begeleidt en ondersteunt hij werkgevers, ondernemingsraden, pensioenfondsbesturen en pensioenuitvoerders.

Koelman Pensioenadvies werkt nauw samen met freelance specialisten, een gerenomeerd advocatenkantoor en een assurantiekantoor. Deze samenwerking resulteert in het ‘wij-gevoel’ dat u terugziet in onze presentatie, en waarborgt de kwaliteit en continuïteit van ons werk.

Koelman Pensioenadvies staat ingeschreven in het register financiële dienstverleners van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder nummer 12045120.

Werkwijze

Onze werkwijze bestaat uit vijf stappen: kennismaking, inventarisatie, analyse, advies en nazorg. Op die manier weet u altijd waar u aan toe bent.

pijl-koelman-3

Stap 1. Kennismaking
Allereerst maken we kennis met elkaar. Na de kennismaking stellen wij een dienstverleningsdocument op. Dat is een document waarin staat wat Koelman Pensioenadvies voor u doet en hoeveel dat kost.

Stap 2. Inventarisatie
In deze fase stellen wij uw klantprofiel op. Dat doen we door het in kaart brengen van uw kennis en ervaring met pensioen, de financiële positie van uw onderneming, uw doelstellingen en uw risicobereidheid.

Stap 3. Analyse
In de analysefase zet Koelman Pensioenadvies de bovengenoemde aspecten om in een aantal scenario’s voor een pensioenregeling of pensioenproduct. Die scenario’s sluiten vanzelfsprekend aan bij uw klantprofiel en de wet- en regelgeving.

Stap 4. Advies
Als wij alle benodigde informatie verzameld en geanalyseerd hebben, brengen wij u een advies uit dat past bij uw wensen en bij de situatie van uw onderneming.

Stap 5. Nazorg
Koelman Pensioenadvies begeleidt en ondersteunt u ook na de invoering van uw pensioenregeling of pensioenproduct. We spreken met u af wanneer en hoe vaak we dat doen.

Sinds 1 juli 2019 heeft Koelman Pensioenadvies de activiteiten beëindigd. De advieswerkzaamheden zijn overgenomen door de heer Eric Zuidberg van Standaert De Gier en Zuidberg, te bereiken via https://www.sdgz.nl.